ÖZCANLAR LASTİK SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. ÇEREZ POLİTİKASI

Son Güncellenme Tarihi: 18.03.2020

  1. Politikanın Kapsamı

ÖZCANLAR Lastik San. ve Tic. Ltd. Şti. (“Özcanlar”,“biz” veya “Şirket”), www.ozcanlarlastik.com.tr internet sitesini (“Site”) ziyaret eden kullanıcıların ziyaretlerini uygun bir şekilde gerçekleştirmelerini sağlamak ve ziyaretçi deneyimlerini iyileştirmek amacıyla sitede çerezler (cookies) kullanmaktadır. Çerez kullanılmasını tercih etmezseniz tarayıcınızın ayarlarından Çerezleri silebilir ya da engelleyebilirsiniz. Ancak bunun internet sitemizi kullanımınızı etkileyebileceğini hatırlatmak isteriz. İşbu Çerez Politikası (“Politika”), 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) ve ilgili mevzuat uyarınca, internet sitesinin kullanımı sırasında toplanan kişisel verilerinizin nasıl işlendiği hakkında sizleri bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır.

Bu Politika, müşterilerimiz, iş ortaklarımız, iştiraklerimiz, tedarikçilerimiz, bayilerimiz ve yetkili bayi olma başvurusunda bulunanlar dahil www.ozcanlarlastik.com.tr internet sitesini ziyaret eden ve/veya site üzerinde işlem gerçekleştiren tüm gerçek kişileri kapsamaktadır.

Özcanlar, Politikayı gerekli olduğu zamanlarda, sitede yeni versiyonunu yayınlayarak güncelleme hakkına sahiptir. Bu nedenle zaman zaman internet sitemizi ziyaret ederek Politika’nın son versiyonunu kontrol etmenizi veya dilediğiniz zaman bizden Politika’nın güncel halini talep etmenizi tavsiye ederiz. İncelemekte olduğunuz Politika’nın son güncelleme tarihini, Politika’nın ilk kısmında bulabilirsiniz.

Anonim hale getirilen veriler Kanun kapsamında kişisel veri olarak kabul edilmemektedir. Bu nedenle, bu verilere ilişkin işleme faaliyetleri Politika kapsamına girmemektedir.

REŞİT OLMAYANLAR

18 yaşın altındaysanız Web Sitesi’ni ebeveynlerinizin refakati altında ziyaret etmeniz gerekmektedir. Ebeveynlerinizin refakati olmadan bu Web Sitesi’ni kullanmamanız ve hiçbir kişisel verinizi paylaşmamanız gerekmektedir.

  1. Veri Sorumlusu

Özcanlar, internet sitesi üzerinden ziyaretçilerin/kullanıcıların kişisel verilerinin toplanması ve işlenmesi süreci kapsamında, Kanuna göre veri sorumlusu olarak hareket etmektedir. Veri sorumlusu olarak, kişisel verilerinizin işleme amaçlarını ve hangi vasıtalarla işleneceğini belirliyoruz.

İnternet sitemiz bazı üçüncü taraf internet sitelerine yönlendirmeler içerebilir. Bu Politika, sizi Özcanlar’ın çerezler vasıtasıyla topladığı kişisel verilerin işlenme amaçları ve vasıtaları ile ilgili bilgilendirmekte olup; diğer veri sorumlularının çerez kullanımları ve kişisel verilerinizi ne şekilde işlediği hakkında bilgi sahibi olabilmeniz için, diğer veri sorumlularının kendi internet sitelerinde yer alan politikalarına göz atmanızı tavsiye ederiz.

  1. Çerezler (Cookies) Nedir ve Nasıl Çalışır?

Çerezler, bir internet sitesini ziyaret ettiğinizde tarayıcınıza, bilgisayarınıza veya mobil cihazınıza depolanan ve genelde harf ve rakamlardan oluşan çok küçük boyutlu metin dosyalarıdır. Çerezler vasıtasıyla site, ziyaretçilerinin kişisel verileri toplayabilmekte ise de çerezler, ziyaretçilere ilişkin isim, cinsiyet veya adres gibi kişisel verileri toplamazlar.

Çerezler, bir internet sitesini ziyaret ettiğinizde bazı bilgileri tarayıcınıza, bilgisayarınıza veya mobil cihazınıza depolar. Depolanan bu bilgiler, internet sitesini her ziyaret edişinizde internet sitesine gönderilir. Bu sayede internet sitesini bir sonraki ziyaretinizde önceki ziyaretiniz ile ilgili bilgiler (kullanıcı adınız ve tercihleriniz gibi) hatırlanır.

Çerezler konusundan daha detaylı bilgi için www.aboutcookies.org ve www.allaboutcookies.org adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

Çerez türleri, ziyaret ettiğiniz internet sitesi tarafından oluşturulan çerezler (birinci taraf çerezler) veya görüntülediğiniz sayfada içerik sunan diğer internet siteleri tarafından oluşturulan çerezler (üçüncü taraf çerezler) olarak ikiye ayrılmaktadır.

Çerezler ayrıca, kullanım amaçlarına göre farklı kategorilere ayrılmaktadır. Aşağıdaki tabloda hangi çerez kategorilerinin ne kadar süre ve hangi amaçlarla kullanıldığına ilişkin açıklamalar bulunmaktadır:

ÇEREZ KATEGORİLERİ
(Süre Bakımından)

AÇIKLAMALAR

Oturum Çerezleri

Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin Site’mizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Bu tür çerezlerin kullanılmasının temel amacı ziyaretiniz süresince Portal’in düzgün bir biçimde çalışmasını sağlamaktır.
Örneğin; birden fazla sayfadan oluşan çevrimiçi formları doldurmanızın sağlanmaktadır.

Kalıcı Çerezler

Kalıcı çerezler Site’mizin işlevselliğini artırmak, ziyaretçilerimize daha hızlı ve iyi bir hizmet sunmak amacıyla kullanılan çerez türleridir. Bu tür çerezler ziyaretçi tercihlerini hatırlamak için kullanılır ve tarayıcılar vasıtasıyla kullanılan cihazda depolanır.

Kalıcı çerezlerin bazı türleri Site’mizi kullanım amacınız gibi hususlar göz önünde bulundurarak sizlere özel öneriler sunulması için kullanılabilmektedir.

Kalıcı çerezler sayesinde Site, aynı cihazla tekrardan ziyaret etmeniz durumunda, cihazınızda Site tarafından oluşturulmuş bir çerez olup olmadığı kontrol edilir ve var ise, sizin siteyi daha önce ziyaret ettiğiniz anlaşılır ve size iletilecek içerik bu doğrultuda belirlenir ve böylelikle sizlere daha iyi bir hizmet sunulur.

ÇEREZ KATEGORİLERİ
(Amaç Bakımından)

AÇIKLAMALAR

Teknik/Zorunlu Çerezler

Sitenin kullanımı ve işlerliği için gerekli olan çerezlerdir. Teknik çerezler devre dışı kaldığı takdirde Site’nin bir kısmına veya tümüne erişim mümkün olmayabilir. İşbu çerez kategorisi altında işlenen kişisel verileriniz, KVKK’nun 5. maddesinde yer alan “veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu oması” ve “ilgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydı ile, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması” hukuki sebebine dayanarak otomatik yolla işlenmektedir. Bu sebeple bu çerez kategorisi altında veri işleme faaliyeti sırasında tarafınızdan ayrıca açık rıza alınmayacaktır.

İstatistik Çerezleri
(Performans Çerezleri)

Site ziyaretçilerinin internet sitesini nasıl kullandığı hakkında bilgi almak ve ziyaretçi deneyimlerini iyileştirmek/geliştirmek amacıyla kullanılan çerezlerdir. Bu çerezler, ziyaretçi sayısını, ziyaretçiler tarafından görüntülenen sayfalar, tıklanma sayıları, sayfaları kaydırma hareketleri ve bu sayfalara giriş ve çıkış zamanları gibi bilgileri içerir.

IV.Çerezler Vasıtasıyla Toplanan Kişisel Verilerinizin İşlenme Amaçları

Çerezler vasıtasıyla toplanan kişisel verileriniz, aşağıdaki amaçlarla işlenmektedir:

    1. Site ziyaretçilerinin hareketlerini takip etmek,
    2. Ziyaretlerini uygun bir şekilde gerçekleştirmelerini temin etmek ve bir sonraki ziyaretinizde bilgilerinizin hatırlanmasını sağlamak,
    3. Site yapısını ve içeriğini iyileştirmek ve geliştirmek,
    4. Ziyaretçi kullanımlarını istatistiksel olarak değerlendirmek,
    5. Çevrimiçi reklamcılık faaliyetlerinde bulunabilmek,
    6. İnternet sitesinde yer alan içeriğin sizin ve bilgisayarınız için en etkili şekilde sunulmasını sağlamak,
    7. Seçmeniz durumunda hizmetlerimizden interaktif olarak yararlanmanızı sağlamak,
    8. Ziyaretçi tercih ve ihtiyaçları doğrultusunda özelleştirilmiş hizmetler sunabilmek,
    9. Özcanlar’ın 5651 sayılı Internet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun ve Internet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesine Dair Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik'ten kaynaklananlar başta olmak üzere, kanuni ve sözleşmesel yükümlülüklerini yerine getirebilmesi için IP adresiniz gibi kişisel verilerinize ihtiyaç duyması,

      Çerezler Vasıtasıyla Kişisel Veri Toplamanın Hukuki Sebebi

Özcanlar, çerezler vasıtasıyla toplanan kişisel verilerinizi, Özcanlar’ın Site’nin performans ve işlevselliğinin arttırılması, internet sitesi kullanıcılarının Site tecrübesini iyileştirme ve websitenin güvenli alanlarına erişiminin sağlanmasında bulunan meşru menfaati nedeniyle kişisel veri işlemenin KVKK’nun 5. maddesinde yer alan “veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu oması” ve “ilgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydı ile, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması” hukuki sebebine dayanarak işlemektedir. Zorunlu olmayan sebepler bakımından rızanız alınmadan işleme faaliyetinde bulunulmamaktadır.

VI.Çerezler Vasıtasıyla Toplanan Kişisel Verilerin Paylaşılması

Çerezler vasıtasıyla topladığımız ve/veya bunları işleyerek elde ettiğimiz kişisel verilerinizi, bu Politika’nın ilgili bölümünde yer alan kişisel veri işleme amaçlarının gerçekleştirilebilmesi için internet sitemizin yayını ve işletilmesi konularında destek ve hizmet aldığımız yurt içinde ve yurtdışında bulunan tedarikçiler ve iş ortaklarımızla paylaşmaktayız. Bununla birlikte, Site’nin ve site kullanıcılarının ziyaret deneyiminin geliştirilmesi ve yazılımsal hatalardan kurtarılması amacıyla da kişisel verileriniz söz konusu taraflarla paylaşılmaktadır.

Kişisel verileriniz, yasal bir talepte bulunulması durumunda hukuki yükümlülüğümüzün yerine getirilmesi amacıyla yetkili kurum ve kuruluşlarla, adli ve idari makamlarla da paylaşılabilecektir.

Kişisel verileriniz, üçüncü taraf çerezleri kullanımı söz konusu olduğunda çeşitli ülkelerde bulunan sunucularda saklanabilecektir. Çerezlerin kullanımını engellemek istiyorsanız bu Politika’nın “VIII. Çerez Kullanımının Engellenmesi” başlıklı kısmına göz atmanızı rica ederiz.

VII.Kullanılan Çerez Çeşitleri

Özcanlar olarak, internet sitemizde aşağıda belirtilen çerez çeşitlerini kullanmaktayız:

1- Zorunlu/Teknik Çerezler: Zorunlu diğer bir deyişle teknik çerezler,sayfa gezinme ve internetsitesinin güvenli alanlarına erişim gibi temel işlevleri etkinleştirerek bir internet sitesini ziyaretçiler için kullanılabilir hale getirmeye yardımcı olur. İnternet sitesi bu çerezler olmadan düzgün çalışamaz.

Sağlayıcı

Kullanılan Çerezİsmi

Çerez Kullanımına İlişkinAçıklamalar

Tür

Sonlanma

ozcanlarlastik.com.tr

ASP.NET_Sessionld

Bir tür oturum çerezi (session cookies) olup; internet sitesi kullanıcısı bir sayfadan diğer sayfaya geçerken kullanıcının oturum durumuna ilişkin bilgileri tutar. Bu bilgiler oturum sırasında geçici olarak depolanır ve en kısa sürede tarayıcınızı kapattıktan sonra kaldırılır.

HTTP

Oturum

2- İstatistik (Performans) Çerezleri: Analitik çerezler, internet sitesi sahiplerine, bilgileri anonim olaraktoplayıp bildirerek ziyaretçilerin web siteleriyle nasıl etkileşime girdiklerini anlamalarına yardımcı olur.

Sağlayıcı

Kullanılan Çerez İsmi

Çerez Kullanımına İlişkin Açıklamalar

Tür

Sonlanma

ozcanlarlastik.com.tr _ga İnternet sitesi ziyaretçisinin internet sitesini nasıl kullandığı hakkında istatistiksel veri üretmek için kullanılan tekil ID kaydederek çalışır. HTTP 2 yıl
ozcanlarlastik.com.tr _gat Google Analytics tarafından internet sitesi üzerinden istek oranını kısmak ve ziyaretçilerin internet sitesi kullanımını izlemek için kullanılır. HTTP 1 gün
ozcanlarlastik.com.tr _gid İnternet sitesi ziyaretçisinin internet sitesini nasıl kullandığı hakkında istatistiksel veri üretmek için kullanılan tekil ID kaydederek çalışır. HTTP 1 gün

VIII.Çerez Kullanımının Engellenmesi

Tarayıcınızın ayarlarını değiştirerek çerezleri etkinleştirebilir veya devre dışı bırakabilirsiniz. Fakat, çerezleri devre dışı bırakmanız durumunda Sitenin bazı özelliklerinden yararlanmanız mümkün olmayabilir.
Çerezleri nasıl devre dışı bırakacağınız hakkında, aşağıda tarayıcınıza özgü linke tıklayarak yardım alabilirsiniz:

Google Chrome

support.google.com/chrome/answer/95647

Internet Explorer

support.microsoft.com/tr/help/17442/windows-internet-explorer-delete-

manage-cookies

Mozilla Firefox

support.mozilla.org/tr/kb/cerezleri-silme-web-sitelerinin-bilgilerini-

kaldirma

Safari

support.apple.com/tr-tr/guide/safari/sfri11471/mac

Opera

www.operaturkiye.net/arsiv/yardim/Windows/10.00/tr/cookies.html

Google Analytics

https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Google AdWords

https://support.google.com/ads/answer/2662922?hl=en

Adobe Analytics

http://www.adobe.com/uk/privacy/opt-out.html

IX.Çerezler Vasıtasıyla Toplanan Kişisel Verileri İşlerken Uyduğumuz İlkeler

Özcanlar olarak, kişisel verilerinizi işlediğimiz tüm süreçlerde aşağıdaki ilkeleri dikkate alıyor ve kişisel verilerinizi bu ilkelere uygun olarak işliyoruz:

  • Hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun olma,
  • Doğru ve gerektiğinde güncel olma,
  • Belirli, açık ve meşru amaçlar için işlenme,
  • İşlendikleri amaçla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü olma ilkesi,
  • İlgili mevzuatta öngörülen ve işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar muhafaza edilme ilkesi.
  • Çerez Kullanımı Kapsamında Sahip Olduğunuz Haklar

Özcanlar tarafından, çerezler vasıtasıyla toplanan kişisel verilerinize ilişkin aşağıda belirtilen haklara sahipsiniz:

  • Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme ve işliyor isek bunlara ilişkin bilgi edinme,
  • Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizi – var ise- aktardığımız üçüncü kişileri öğrenme,
  • Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin -var ise- kişisel verileri aktardığımız üçüncü kişilere bildirmemizi isteme,
  • Kanun ve ilgili mevzuata uygun olarak işlemiş olmamıza rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin -var ise- kişisel verilerinizi aktardığımız üçüncü kişilere bildirmemizi isteme,
  • İşlediğimiz kişisel verilerinizin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhine bir sonucun ortaya çıktığı durumlar var ise bunlara itiraz etme,
  • Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararınızın giderilmesini talep etme.

Yukarıda belirtilen haklardan bir veya birkaçını kullanmak isterseniz, taleplerinizi, “Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğe” göre “www.ozcanlarlastik.com.tr” web adresindeki “Veri Sahibi Başvuru Formu” nu doldurarak;

  • Alınteri Bulvarı 1161/1 Sokak No:8 Ostim Yenimahalle/ANKARA adresine bizzat teslim etme sureti ile,
  • Noter kanalı ile,
  • ozcanlarlastik@hs01.kep.tr adresine güvenli elektronik ya da mobil imzalı olarak, veya sistemimizde kayıtlı elektronik e-posta adresiniz aracılığıyla

iletebileceğiniz gibi isbu taleplerinizi Kişisel Verilerin Korunması Kurulu’nun belirlediği diğer yöntemleri kullanmak sureti ile de Şirketimize iletmeniz mümkündür.

Yukarıda belirtilen haklarınızı kullanmak için kimliğinizi tespit edici gerekli bilgiler ve kullanmak istediğiniz hakkınıza yönelik açıklamalarınızla birlikte talebinizi KVKK’un 11. maddesinde belirtilen hangi hakkınızın kullanımına ilişkin olduğunu da belirterek bizlere iletmeniz takdirde talebinize ilişkin başvurunuzun en kısa sürede ve en geç 30 (otuz) gün içinde cevaplandırılması sağlanacaktır.

Başvuruya yetkili olup olmadığınızı tespit etmek veya talebinizi daha hızlı yanıtlayabilmek için sizden bazı ek bilgiler istenebilecektir. Bu konuda detaylı açıklamalar Veri Sahibi Başvuru Formumuzda yer almaktadır.

Özcanlar’ın faaliyet ve operasyonlarını sürdürürken kişisel verilerinizin işlenmesine ilişkin takip ettiği genel prensiplerle ilgili bilgi almak için www.ozcanlarlastik.com.tr internet sitesinde yer alan ana Özcanlar Lastik San. ve Tic. Ltd. Şti. Kişisel Verilerin İşlenmesi Ve Korunması Politikası’nı inceleyebilirsiniz.

KVKK Aydınlatma Metni